Senior Werkvoorbereider

SMI Maritime gaat volle kracht vooruit! Daarom zijn we op zoek naar een ervaren Werkvoorbereider, ter versterking van ons team. In deze functie ben je niet alleen verantwoordelijk voor het technisch voorbereiden van werk vanuit het tekenpakket, maar heb je ook een signaalfunctie op het gebied van inkoop van de juiste onderdelen. Daarnaast beheer je het inkoopbudget en ben je verantwoordelijk voor het regelen van de logistiek. We vertrouwen op jouw expertise en creativiteit binnen het werkveld, zodat onze afnemers in de superjachtbouwindustrie tevreden klant zijn én blijven!

Als Werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van alle werkzaamheden en uitbestedingen binnen de diverse projecten. Jij zorgt ervoor dat aan alle voorwaarden is voldaan om onze producten te kunnen monteren en laat niets aan het toeval over. Daarnaast vervul je een operationeel sturende rol op de afdeling werkvoorbereiding richting jouw minder ervaren collega’s. Kortom: je hebt een functie met veel verantwoordelijkheid, waarbij zelfstandigheid en innovatief werken hoog in het vaandel staan.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het doornemen van de tekenpakketten en beoordelen van uit te besteden werkzaamheden
 • Je zorgt voor de juiste informatie en maakt de productiemap ten behoeve van de montage
 • Je verzorgt de bestellingen en volgt op proactieve wijze de tijdlijn waarop bestellingen binnen moeten komen
 • Je regelt transporten van halffabricaten en gereed product
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor het maken van pakbonnen
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van Productie, Projectleiding en Logistiek

Wie ben jij?
Je communiceert op een heldere manier en weet zo mensen in beweging te krijgen. Op die manier zorg je er bovendien voor dat iedereen goed weet wat er van ze verwacht wordt. Je communiceert positief, inspirerend en werkt graag in een team. Projectmatig werken is voor jou niet nieuw. Ook snap je het belang van werken met goede processen en zie je hoe losse deelwerkzaamheden met elkaar verbonden zijn. Je bent proactief en wacht niet af tot het werk naar je toe komt. Je durft beslissingen te nemen, vertrouwt op je eigen ervaring en weet bovendien de juiste collega’s te vinden om verdere informatie te verkrijgen. TOP kwaliteit staat bij jou voorop, waarbij je budget niet uit het oog verliest.

Verder ben/heb je:

 • Een afgeronde mbo-4 of hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar, plus een aantal jaren werkervaring
 • Ervaring met het werken met ERP systemen
 • Het vermogen om technische (3D) tekeningen te lezen
 • Ervaring met een sturende, coachende rol is een pre

Wat biedt SMI Maritime?
Uiteraard mag je wat terugverwachten voor jouw inzet bij onze organisatie. Werken voor SMI Maritime betekent onderdeel zijn van een team van gedreven mensen, met passie voor techniek en luxe jachtbouw. Door de unieke wensen van onze klant kom je niet snel een standaard product tegen.

Je komt terecht in een uitdagende, dynamische omgeving die zich snel ontwikkelt. Succes maken we samen en dat zie je terug in de collegiale werksfeer. Verder krijg je:

 • Een salaris dat past bij jouw werkervaring, kennis en verdere achtergrond
 • Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Metaal en Techniek
 • Ruime mogelijkheden voor opleiding en training
 • Uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Talent binden we graag!

Ben jij de kandidaat die we zoeken? Stuur je CV, liefst met een korte motivatie, naar i.bouma@smimaritime.nl. Wie weet tot snel!

Deel deze informatie