Technisch Sales Manager

Dankzij onze expertise op het gebied van koud vervormen van staal is Nieland BV is al meer dan 65 jaar een vaste waarde in de internationale scheepsbouwindustrie. Nieland ontwerpt en bouwt scheepsbouwpersen die geschikt zijn voor zowel het buigen als het rollen van stalen platen, alsook spantenbuigers voor het buigen van spanten. De scheepsbouwpers zelf, in combinatie met het overdragen van onze kennis zorgt ervoor dat werven tot wel 8 keer sneller kunnen werken. Nieland is onderdeel van de SMI Groep.

 

 

 

TECHNISCH SALES MANAGER

 

Wat houdt de functie in?

Je ondersteunt en adviseert op technisch-commerciële wijze onze wereldwijde klanten. Denk aan adviseren op het gebied van het bewerken van vormdelen, het helpen bij het maken van de juiste keuze in persen en het meedenken rondom een staalwerkplaats zo goed mogelijk in te richten. Je onderhoudt een wereldwijd netwerk van bestaande klanten en bent continu opzoek naar nieuwe kansen in de markt. Een afwisselende functie die vele mogelijkheden biedt.

 

Wat zijn je verantwoordelijkheden en bevoegdheden?

Als Technisch Salesmanager ben je onderdeel van een klein gedreven zelfsturend team. Jij bent het technisch-commerciële aanspreekpunt voor de klant en medeverantwoordelijk voor een optimale inzet van de verschillende technische oplossingen. Jij spreekt de taal van de klant en geeft op technisch gebied advies. Het werkproces en werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn:

 • Het eerste contact leggen met de (potentiële) klant, afleggen van bezoeken en uitbouwen van relaties;
 • Het identificeren van marktkansen en leveren van input voor systeem/productontwikkeling;
 • Het inwinnen van informatie, opstellen van technisch functionele specificaties en offertes met ondersteuning van de engineers om deze vervolgens uit te geven en op te volgen;
 • Het ondersteunen en coachen van onze agenten en dealers in Azië en Rusland.
 • Verantwoordelijkheid voor het winnen van de projecten;
 • Verzamelt informatie en kennis uit de markt die ingezet kunnen worden voor productontwikkeling;
 • Daarnaast onderhoud je proactief het relatiebeheer met regelmatige bezoeken in binnen-en buitenland.

 

Wat wordt er van je gevraagd?

Wij zijn op zoek naar een gedreven, proactieve relatiebeheerder met een scheepvaart-technische achtergrond. Je hebt een aantal jaar ervaring in een internationale, technische (commerciële) omgeving en gaat proactief te werk. Daarnaast vragen wij:

 • Hbo-niveau, bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Maritieme Techniek, Engineering, of een hbo-diploma Technische Bedrijfskunde met een aantal jaar ervaring in de scheepsbouw;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift, beheersing van de Duitse taal is een pré,
 • Dat je goed kunt samenwerken, maar je ook zelfstandig je weg vindt;
 • Dat jij op internationaal niveau cultureel en diplomatiek bewust bent en hiernaar kan handelen,
 • Dat je een sterke onderhandelaar bent, die weet hoe je in het internationale speelveld prijsafspraken maakt,
 • Dat je organisatorisch sterk bent en houdt van duidelijke afspraken en planningen;
 • Dat je nieuwsgierig bent en graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in jouw branche.
 • Thuis in de internationale verkoopterminologie w.o. Incoterms, Orgalime en documentaire kredieten

 

Wat wordt jou geboden?

Een leuke, afwisselende functie met veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Er wordt vanuit Nieland BV gestimuleerd om te blijven leren en te ontwikkelen en deze biedt hier ook mogelijkheden voor. Je kunt rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kun je rekenen op een marktconform salaris.

 

SMI Groep

Bij SMI Groep in Dokkum en Leeuwarden werken we met een team van professionals op het gebied van concept, design en engineering. De sfeer heeft na meer dan 40 jaar bestaansrecht nog altijd de bevlogenheid en innovatie van een sfeervolle start-up. Innovatie, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling staan binnen de SMI Groep centraal. Goede ideeën en initiatieven worden zeer gewaardeerd en er is altijd ruimte om een concept voor jezelf of voor een klant uit te werken. De producten die wij bij SMI ontwikkelen variëren in een breed scala aan yacht-equipment, unieke offshore equipment en uitdagende defensieprojecten.

 

Ben je geïnteresseerd?

Herken jij jezelf volledig of deels in bovenstaande? Of ken je iemand anders die deze functie zou willen en kunnen vervullen? Reageer dan door een sollicitatie te sturen aan Angela de Ruiter via a.deruiter@cramm.nl. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Joost Deutekom of Bauke Spijksma via 088-4570400.

 

Reageer voor 27 augustus, wij zullen binnen twee weken na deze deadline contact met je opnemen.
Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Deel deze informatie